Spring van een rots

“Jump off the cliff and build your wings on the way down”

De eerste activiteit op deze website start ik graag met de bovenstaande krachtige uitspraak die in mijn hoofd is blijven hangen na het volgen van een training van Eelco de Boer. Het springen van een steile rots en dan pas je vleugels ontwikkelen klinkt erg onbezonnen en iets wat je beter niet kunt doen. Zo is het toch?

Echter, als ik kijk naar successen om me heen en persoonlijke succes behaald in het verleden zie je dat de methode omschreven in deze uitspraak niet zo’n verkeerde is. Vaak sta je voor een keuze om iets wel of niet te gaan doen. Zonder er bij stil te staan kijk  je op dat moment eigenlijk naar beneden vanaf de steile rots. Een aanzicht wat over het algemeen niet als heel erg prettig wordt ervaren. Het meest eenvoudig is dan om te zeggen “nee, ik spring niet” of “ik ga het later wel doen”.

Een andere manier om tegen de sprong aan te kijken is om te leren denken “hey, als ik die sprong nou maak..  Zou ik er dan daadwerkelijk zoveel slechter van worden? Misschien is er wel ontzettend veel mee te bereiken, of haal ik er veel voldoening en energie uit… Waarom zou ik eigenlijk niet springen? “ Je kijkt dus naar wat er te bereiken valt en niet wat je er mogelijk mee kan verliezen.

Als ik terugkijk naar het opzetten van diverse webwinkels waarvan de eerste 1,5 jaar geleden besef ik dat er een moment is geweest dat ik van die rots ben gesprongen en me daarna in een razende vaart heb ontwikkeld. Tot dat moment ontwikkelde ik voornamelijk video’s voor diverse organisaties maar voelde me eigenlijk altijd al aangetrokken tot handel en het online verkopen van producten. Als kind vond ik het al raar dat supermarkten rond 18.00 hun deuren sluiten. Een webwinkel draait 24 uur per dag door. Dat is tof! Echter lag er geen mogelijkheid voor handen om met een webwinkel te starten. Op een dag kwam de mogelijkheid voorbij en besloot hier werk van te gaan maken.

Toch kwamen er opeens vragen van “ja maar een webwinkel is duur”, “een webwinkel kost lang om op te zetten”, “er is geen geld om producten in te kopen”. “wat als ik hierdoor 6 maanden geen inkomsten heb”? Kortom allemaal mogelijke redenen om niet van de rots te springen. Achteraf kan ik zeggen dat ik blij ben dat de stappen gemaakt zijn en we nu zelfs kunnen werken met een supertoffe organisatie.

Op dit moment sta ik echter weer op zo’n rots (alleen besef ik me dat nu) en wil ik dat moment graag met jullie delen. De start van Internetondernemer.nl is begonnen toen ik nadacht over hoe we onze organisatie  het beste kunnen neerzetten en hoe ik mezelf en de organisatie kan blijven voorzien van mooie uitdagingen. Het domein internetondernemer.nl vond ik daar het beste bij aansluiten. Het domein was uiteraard niet vrij dus daar was de eerste hobbel al. Echter kon ik het voor een leuk bedragje kopen.

Op het moment dat ik de transactie had voltooid begon echter wat twijfel toe te slaan. Waarover kun je dan gaan berichten? Over internet en ondernemen word al zoveel geschreven! Heeft het voor de organisatie nou echt zin hier wat mee te gaan doen?  Kortom allemaal vragen die ervoor zorgen dat er uiteindelijk niet zoveel gebeurt en dat is nou juist iets wat ik wil voorkomen.

Daarom plaats ik eerst dit bericht en spring ik van de spreekwoordelijke rots zodat er zaken in gang worden gebracht. Geen logo, geen fraaie template echt nog helemaal niks. Dit omdat ik er 100% van overtuigd ben dat dit uiteindelijk een te gek platform gaat worden waar ikzelf, de organisatie en hopelijk nog vele andere ontzettend veel plezier aan gaan beleven.

Wanneer zijn jullie voor het laatst van een rots gesprongen? Ik zou het ontzettend leuk vinden jullie verhalen in de comments te lezen.

3 thoughts on “Spring van een rots

 1. Super Demian, dat je je sprong hier deelt! Voor mij is het nog niet zo lang geleden dat ik voor het laatst gejumpt ben. Ik geef al een tijdje trainingen maar sinds een maand heb ik besloten deze naar een hoger plan – lees: groter publiek – te tillen. Heel eng, maar goed ik ben dus gesprongen. En inderdaad dan lukt het ook. Binnen 3 dagen 27 mensen in de zaal. Dank voor jouw verhaal, ik ben benieuwd naar je andere inzichten!

 2. Mooi verhaal Demian. Leuk om over een paar jaar -als deze site super succesvol is- terug te kijken op deze eerste post.

  Mijn jump was op 1 juli 2012. Ik stopte bij mijn werkgever omdat ze mijn idee niet wilde uitvoeren en ik zo eigenwijs was om het dan maar zelf te gaan doen. Ik had 0 euro op de bankrekening en een orderportefeuille van 0. Geen opdrachten zou betekenen dat ik eind juli mijn huur niet kon betalen. Burn your boats heet dat toch? 😉

  Uiteindelijk ging het best goed en na een paar maanden zelfs super goed. Maar door lange betaaltermijnen van mijn klanten tot 1 december in een financiële crisis geleefd. Facturen niet kunnen betalen, betaaluitstel vragen bij mijn verhuurder, zo ver in het rood staan als mogelijk is en zelfs geld geleend van m’n ex. Toen ineens (alsof het universum vond dat het tijd was voor m’n beloning) kwam in 1 week al het geld binnen. Van maandenlang nadenken over elke euro die ik uitgaf naar plotseling: ik kan alles doen wat ik wil! (natuurlijk niet helemaal maar zo voelde het)

  Mijn eerste grote uitgave: een platinum ticket naar “Business Mastery” in Las Vegas. Meteen flink investeren in mezelf en op naar de volgende jump :)

 3. Fantastische start met dit prachtige domein. You go, Demian! Fly of the cliff and go for it! 😀

  Bedankt dat je dit wilt delen met iedereen en dat je iets groots gaat opzetten. Want dat het groots gaat worden daar ben ik van overtuigd.

  Zelf ben ik ook bezig met het springen over de afgrond. Mijn vleugels zijn nog niet eens in zicht maar toch ga ik door met ….. (nog geheim 😉 ).

  Om met een andere uitdrukking van Eelco te spreken:
  Knallen Met Die Ballen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>