De inhoud van een Internet Ondernemer

Wat kun je verwachten van Internetondernemer.nl?

De sprong van de rots is gemaakt, tijd om de vleugels uit te slaan en van de website Internetondernemer.nl een geweldig platform te maken. De inhoud van de website zal toekomstige lezers gaan helpen in het (uit)bouwen van hun (internet) onderneming. Zowel beginnende als doorgewinterde ondernemers zullen waarde geleverd krijgen.

Wat ga je hier vinden?

Leercurves:
Als je als ondernemer Internet gaat toepassen om je business uit te bouwen kom je regelmatig voor een leercurve te staan. Tijdens een leercurve zul je vele fouten maken om uiteindelijk op het niveau te komen wat je wenst te bereiken. Ik neem je mee in onze leercurves (bijvoorbeeld het opzetten van deze website) en zal de leer momenten met jullie gaan delen.

Academy:
Vragen over WordPress, Magento, Facebook, SEO of Youtube? Op de Internet Ondernemer academy delen we uitgebreide how to’s en leggen we de stappen uit om de diverse kanalen succesvol te gaan toepassen. De academy is opgedeeld in deelvragen per onderwerp zodat je direct kunt navigeren naar je gewenste onderwerp. Heb je zelf vragen over een van de onderwerpen dan kan je deze stellen op onze Facebook pagina. Deze vragen zullen uitgewerkt worden op de website.

Buitenlandse markten:
Zonder dat je het misschien doorhebt behoort Nederland tot de kopgroep van landen op het gebied van ontwikkeling op e-commerce en Internet marketing. Doordat we een relatief klein land zijn met een goede internet infrastructuur hebben we een voorsprong op vele andere landen. Dit geeft de mogelijkheid om je afzet gebied ontzettend te vergroten of een website te starten in het buitenland. Zo ligt voor ons behalve Nederland, de focus op Duitsland, België en de Noord Europese landen.

Werken vanuit het buitenland:
Over Internet ondernemen bestaan vele mythes dat je dat wel even eenvoudig vanuit een hangmat kan aanpakken. Natuurlijk kun je zo nu en dan je laptop openklappen en in een hangmat gaan liggen. Wil je echter een solide platform opbouwen wat tot in de lengte der dagen voor je blijft werken zul structureel arbeid willen blijven verzetten en een organisatie opbouwen. Deze kan uit werknemers bestaan maar natuurlijk ook uit een freelancers netwerk. Toch is het mogelijk om veel werk vanuit het buitenland op te knappen. Ik neem jullie graag mee op vakantie!

Interviews met experts en toppers in de branche:
Een stok achter de deur voor ons om de deur uit blijven te gaan en lekker in de keuken te kijken van collega top ondernemers/ marketeers! Als je alleen achter de computer blijft zitten dan mis je een hoop van de actie toch? Toppers en experts op het gebied van ondernemen, SEO, Affiliate marketing, customer service en alles wat belangrijk is voor een Internet Ondernemer. Wij kunnen niet wachten om de afspraken te gaan inplannen!

Organisatie bouwen:
Een organisatie kun je op verschillende manieren bouwen. Zo kun je door outsourching mensen aan het werk zetten terwijl jij aan het slapen bent. En nee, dan doe je geen middag dutje.

Internet verdien modellen:
Een business opbouwen met alleen een Facebook pagina? Dat kan niet hoor ik je denken. Toch is het mogelijk om met alleen het inzetten van alleen een Facebook pagina een onderneming van de grond te krijgen en dus geld te gaan verdienen. Internet heeft vele verdien modellen. We nemen ze door, zetten modellen op en bespreken cases.

Internet Succes cases:
24/7 boeken er personen en bedrijven successen met het Internet. De leukste en opvallendste cases zullen uitgelicht en besproken worden.

Tools en tips:
Er zijn vele middelen, tools en apps die het leven wat eenvoudiger maken en kunt inzetten om de processen binnen je onderneming te stroomlijnen. Sterker nog, het zijn er zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hier vind je alleen de must haves.

Lifestyle… Kortom de onderwerpen die er toe doen als je een bedrijf aan het opzetten of uitbouwen bent. Hopelijk kan ik je hier nog vaak begroeten en kan er samen met de input een waardevol platform ontwikkeld worden.

Spring van een rots

“Jump off the cliff and build your wings on the way down”

De eerste activiteit op deze website start ik graag met de bovenstaande krachtige uitspraak die in mijn hoofd is blijven hangen na het volgen van een training van Eelco de Boer. Het springen van een steile rots en dan pas je vleugels ontwikkelen klinkt erg onbezonnen en iets wat je beter niet kunt doen. Zo is het toch?

Echter, als ik kijk naar successen om me heen en persoonlijke succes behaald in het verleden zie je dat de methode omschreven in deze uitspraak niet zo’n verkeerde is. Vaak sta je voor een keuze om iets wel of niet te gaan doen. Zonder er bij stil te staan kijk  je op dat moment eigenlijk naar beneden vanaf de steile rots. Een aanzicht wat over het algemeen niet als heel erg prettig wordt ervaren. Het meest eenvoudig is dan om te zeggen “nee, ik spring niet” of “ik ga het later wel doen”.

Een andere manier om tegen de sprong aan te kijken is om te leren denken “hey, als ik die sprong nou maak..  Zou ik er dan daadwerkelijk zoveel slechter van worden? Misschien is er wel ontzettend veel mee te bereiken, of haal ik er veel voldoening en energie uit… Waarom zou ik eigenlijk niet springen? “ Je kijkt dus naar wat er te bereiken valt en niet wat je er mogelijk mee kan verliezen.

Als ik terugkijk naar het opzetten van diverse webwinkels waarvan de eerste 1,5 jaar geleden besef ik dat er een moment is geweest dat ik van die rots ben gesprongen en me daarna in een razende vaart heb ontwikkeld. Tot dat moment ontwikkelde ik voornamelijk video’s voor diverse organisaties maar voelde me eigenlijk altijd al aangetrokken tot handel en het online verkopen van producten. Als kind vond ik het al raar dat supermarkten rond 18.00 hun deuren sluiten. Een webwinkel draait 24 uur per dag door. Dat is tof! Echter lag er geen mogelijkheid voor handen om met een webwinkel te starten. Op een dag kwam de mogelijkheid voorbij en besloot hier werk van te gaan maken.

Toch kwamen er opeens vragen van “ja maar een webwinkel is duur”, “een webwinkel kost lang om op te zetten”, “er is geen geld om producten in te kopen”. “wat als ik hierdoor 6 maanden geen inkomsten heb”? Kortom allemaal mogelijke redenen om niet van de rots te springen. Achteraf kan ik zeggen dat ik blij ben dat de stappen gemaakt zijn en we nu zelfs kunnen werken met een supertoffe organisatie.

Op dit moment sta ik echter weer op zo’n rots (alleen besef ik me dat nu) en wil ik dat moment graag met jullie delen. De start van Internetondernemer.nl is begonnen toen ik nadacht over hoe we onze organisatie  het beste kunnen neerzetten en hoe ik mezelf en de organisatie kan blijven voorzien van mooie uitdagingen. Het domein internetondernemer.nl vond ik daar het beste bij aansluiten. Het domein was uiteraard niet vrij dus daar was de eerste hobbel al. Echter kon ik het voor een leuk bedragje kopen.

Op het moment dat ik de transactie had voltooid begon echter wat twijfel toe te slaan. Waarover kun je dan gaan berichten? Over internet en ondernemen word al zoveel geschreven! Heeft het voor de organisatie nou echt zin hier wat mee te gaan doen?  Kortom allemaal vragen die ervoor zorgen dat er uiteindelijk niet zoveel gebeurt en dat is nou juist iets wat ik wil voorkomen.

Daarom plaats ik eerst dit bericht en spring ik van de spreekwoordelijke rots zodat er zaken in gang worden gebracht. Geen logo, geen fraaie template echt nog helemaal niks. Dit omdat ik er 100% van overtuigd ben dat dit uiteindelijk een te gek platform gaat worden waar ikzelf, de organisatie en hopelijk nog vele andere ontzettend veel plezier aan gaan beleven.

Wanneer zijn jullie voor het laatst van een rots gesprongen? Ik zou het ontzettend leuk vinden jullie verhalen in de comments te lezen.